Gebakken rijst met knapperige paksoi en kipkluifjes

17 augustus 2015 / 15:52

wk34Rijst met kip vierkant

400 gram kipkluifjes
1 paksoi
1 bakje taugé
100 ml zoetzure saus
190 gram rijst
verse peterselie
2 sjalotten

Bak de kipkluifjes in een hapjespan of koekenpan met deksel. Bak de kluifjes rondom op hoog vuur aan in een 1-2 eetlepels olijfolie. Zet daarna het vuur lager met de deksel op de pan. Op deze manier zijn de kipkluifjes in ca. 20 minuten mals en goed gaar. Als je het makkelijker vindt om de kipkluifjes in de oven te bereiden kan dat natuurlijk ook in ca. 30 minuten op 200 graden.

Kook de rijst volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Giet daarna de rijst af. Laat de rijst met deksel op de pan even uitdampen.

Snijd de sjalotten fijn. Bak de rijst op hoog vuur in een scheutje olijfolie met de sjalottenringen tot de rijst lekker gebakken is. Hak de verse peterselie fijn. Breng de rijst op smaak met een snufje zout, flink wat peper uit de molen en de peterselie.

Snijd en was de paksoi. Laat de wok of grote pan goed heet worden, verhit een eetlepel olijfolie en wok hierin de paksoi en taugé kort. Voeg na ongeveer 1 minuut de woksaus toe en roer nog even kort om. Lekker beetgaar!

Dit recept is afkomstig uit: Mathijs Maaltijdbox