Kipdijspies met pofaardappel en gewokte groenten

22 juni 2016 / 12:53


Kipdijspies met pofaardappel en gewokte groenten

Ingrediënten:
1 broccoli, 200 gr kipdijspies, 2 st knoflookteentjes, 3 st potaardappel, 1 bosje verse bladselderij, 150 gr wortelreepjes, 1 zakje massala kruiden, 2 zakjes ketjap, boter, olijfolie, zout & peper

Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kerf een ruitje in de aardappels (zoals op de foto), dan garen ze sneller. Gaar 35-40 minuten in de oven in een schaal of op een bakplaat met bakpapier. Maak de knoflook schoon. Bak de spiezen ca. 8 minuten in een grote koekenpan in olie en boter op middelhoog vuur. Voeg de ketjap en uitgeperste knoflook toe. Regelmatig keren. Haal de spiezen uit de pan en houd warm in folie. Snijd de broccoli met stronk fijn en was in een vergiet. Bak de broccoli 4 minuten in de pan waar je de spiezen in hebt bereid op hoog vuur. Verwarm 2 minuten verder op middelhoog vuur. Voeg in de laatste minuut de wortel toe. Voeg 1 tl. Kruiden p.p. toe en meng door. Hak de selderij fijn. Smelt 2 el. boter in een steelpannetje op laag vuur. Draai het vuur uit en meng met 1 el. selderij en 1 tl. kruiden. Verdeel de pofaardappel en de groenten over de borden, leg de spiezen erop en besprenkel met een beetje jus uit de pan van de kip. Geniet ervan!

wk27 Kipspies met gepofte aardappel BEW - vierkant

Dit recept is afkomstig uit: Mathijs Maaltijdbox