Recept: Poké Bowl

19 april 2017 / 14:46
Deze poké bowl barst uit elkaar van smaak, kleuren en vitaminen! Alle elementen komen in de kom mooi samen en de rauwe (of gerookte) zalm maakt het helemaal af.

Ingrediënten, voor 4 personen

150 gram sugarsnaps, 2 eetl. geraspte kokos, 2 eetl. gebakken uitjes * 275 gram quinoa, groentebouillon, 1 gele paprika * 1 bosje radijs, 130 gram edame sojabonen, 2 eetl. suiker, 100 ml azijn, 1 theel. gele curry * 1 koolrabi, 1 komkommer, 2 eetl. piccalillydressing, 2 eetl. olijfolie * 500 gram verse rauwe zalm (of gerookt), 2 eetl. sojasaus, 2 eetl. azijn, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. honing, 1 theel. (massaman)curry * 200 gram verse bladspinazie, 1 avocado, 2 eetl. geroosterde sesam, 1 bos bosui, eventueel wat kiemgroenten.

Bereidingswijze, 40 minuten
Natuurlijk kun je de ingredienten van deze bowl naar smaak wat aanpassen en seizoensgroenten gebruiken. Het is eigenlijk een mix van verschillende kleine salades, die je ideaal eerder kunt voorbereiden en dan koud afgedekt bewaard in de koelkast.

1) Sugarsnaps met gebakken kokos en ui: Blancheer de sugarsnaps kort in kokend gezouten water beetgaar en spoel daarna koud. Rooster in een doge koekenpan de geraspte kokos goudbruin, meng met de gebakken uitjes. Zet apart.

2) Quinoa met geroosterde gele paprika: Kook in groentenbouillon de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gele paprika in dunne repen. Bak in een beetje boter in de koekenpan op hoog vuur bruin. Giet de quinoa indien nodig af en meng de geroosterde paprika erdoor.

3) Zoetzure radijs met sojaboontjes: Breng de azijn aan de kook met 2 eetl. suiker en naar smaak een beetje gele curry. Laat iets afkoelen. Snijd of schaaf de radijs in dunne plakjes. Meng de radijs en soajboontjes door het zoetzuur en laat een poosje staan.

4) Koolrabi met komkommer en piccalillydressing: Rasp of snijd de koolrabi en komkommer. Maak de dressing van piccalilly en olijfolie. Meng door elkaar en breng op smaak met een snufje peper en zout.

5) Rauwe zalm met Aziatische dressing: Maak de dressing van sojasaus, azijn, olie, honing en een beetje (massaman)curry. Roer goed door elkaar. Houd de helft van de dressing apart. Snijd de rauwe zalm in gelijke stukjes en bewaar koud. Meng hier later a la minute de zalm doorheen.

6) Opmaak: Meng een deel dressing door de spinazie en verdeel over de kommen. Bestrooi de sugarsnaps met de gebakken kokos en ui. Verdeel ook de quinoasalade erover. Giet de radijs en sojaboontjes af en verdeel over de kommen. Snijd de avocado in dunne plakjes en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes. Verdeel de koolrabi en piccalillydressing. Meng de dressing door de rauwe gesneden zalm en leg de stukjes mooi bovenop de salade. Druppel nog wat dressing over de salade. Garneer met wat fijngesneden bosui en kiemgroenten. Eet smakelijk!


mv-tastybowl2