Spaghetti carbonara met een twist

22 juni 2016 / 13:00

Spaghetti carbonara met een twist

Ingrediënten:
1 bakje Grana Padano flakes, 2 knoflookteentjes, 1 oranje paprika, 175 gr paddenstoelenmix, 1 st rode peper, 1 pakje sojaroom, 180 gr spaghetti, 200 gr spekreepjes, 1 bosje verse peterselie, olijfolie

Kook water voor de pasta. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Bak de spekjes 5 minuten op hoog vuur in eigen vet in een grote koekenpan. Laat een grill- of koekenpan goed heet worden. Was de paprika en snijd in grove stukken. Doe de paprika’s in een kom en besprenkel met olijfolie. Gril de paprika ca. 5-7 minuten. Veeg de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje. Laat de kleine paddenstoelen heel, halveer de grote paddenstoelen. Voeg toe aan de spekjes en bak 5 minuten op middelhoog vuur verder. Maak de knoflook schoon. Voeg de sojaroom en uitgeperste knoflook aan de spekjes en paddenstoelen toe. Voor wat extra pit kun je nog een pepertje fijn snijden en door de room doen. Verwarm 2-3 minuten op laag vuur. Verdeel de pasta over de borden en schenk de saus erover. Hak de helft van de peterselie fijn en garneer over het gerecht. Eet smakelijk!

wk 27 Spaghetti carbonara en gegrilde paprika BEW - vierkant

Dit recept is afkomstig uit: Mathijs Maaltijdbox