Close

Afvallen door lekker te koken

Als professioneel kok sta ik natuurlijk voor lekker eten. Wist je dat lekker eten ook heel gezond kan zijn? Ik wil jou inspireren om gezond te koken, met verse ingrediënten en toegankelijke recepten. Zo zet je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel, dat ook nog eens goed is voor je lichaam. Je bent wat je eet. Als je trek hebt in iets, dan moet je naar je lichaam luisteren. Het is een signaal. Eet gezond en luister naar je lichaam. Wanneer je dat ook echt doet, dan voel je je beter en heb je meer energie en focus. Dat beseffen veel mensen niet. Ze komen met smoesjes: gezond eten zou duur zijn of teveel tijd kosten om klaar te maken. Vers en natuurlijk eten, dat komt niet uit een fabriek. Probeer het eens en ervaar het verschil. Ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen.

Zondigen mag
Alles wat je eet, gaat je lichaam in. Daarom probeer ik zo gezond mogelijk te eten. Een beetje zondigen is helemaal niet erg. Houd jezelf niet voor de gek, maar probeer een balans te vinden die voor jou goed werkt. Zelf eet ik voor minimaal 80% gezond en voor 20% mag ik zondigen. Af en toe moet je jezelf iets gunnen en er zonder schuldgevoel van kunnen genieten. Iedere dag eet ik een klein stukje lekkere chocolade. Dan doe ik mijn ogen dicht en geniet ik enorm. En ik weet: morgen weer!

Vers, kleurrijk en fris
Groenten zijn gezond voor je en daarom zijn ze een belangrijk onderdeel van mijn recepten. Het is belangrijk om dagelijks minimaal 400 gram groenten te eten. Met verschillende groenten maak je een kleurrijk bord en dat doet veel met je. Een vrolijk gekleurd bord eet je met liefde leeg. Het is een kwestie van gewoon doen. Ik spreek uit eigen ervaring. Nu ik 30 kilo kwijt ben, heb ik veel meer energie. En ook van sporten krijg ik een enorme boost. Gezond en vers eten is zo belangrijk voor je. Onderschat het niet en geniet er vooral van!

Daarom wil ik jou inspireren
Al een aantal jaar mag ik leuke tv-programma’s maken en inspirerende kookboeken schrijven. Maar ik merkte dat veel mensen met hun handen in het haar zitten. Hoe moet ik koken? En hoe maak ik een gezond gerecht klaar? Online wil ik jou op weg helpen met praktische tips en toegankelijke recepten. Ik wil je laten zien dat gezond eten echt niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Ga het gewoon doen!

Vertrouw op wat je kunt
Ik deel regelmatig recepten en tips. Mijn advies? Ga er vooral mee aan de slag. Koken leer je door te doen. Ik zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe en leuke recepten krijgt. Zo kun je je arsenaal aan kooktechnieken en ingrediënten langzaam uitbreiden. Durf ook eens te koken met een groente die je nog niet kent en laat je aangenaam verrassen. Met een beetje lef kom je een heel eind. En heb vooral vertrouwen in je eigen kunnen. Kook nooit met twijfel, maar kook met zelfvertrouwen. Proef tijdens het koken een paar keer. Zo proef je of je op de juiste weg bent en of je nog een mespuntje of eetlepel moet toevoegen aan je spectaculaire gerecht. Jij en je publiek zullen ervan smullen en genieten.

Krijg meer energie
Van gezond eten kun je niet alleen een gezond gewicht bereiken of behouden. Je krijgt ook meer energie en je concentratie verbetert. Wie wil dat nu niet? Door gezond en lekker te koken, met verse ingrediënten, kun je je eigen kwaliteit van leven verbeteren. Je voelt je beter en zit lekkerder in je vel. Ik spreek uit ervaring, want door gezond te eten verloor ik 30 kilo. Doordat ik nu dagelijks vers en gezond kook en bijna dagelijks sport, voel ik me beter dan ooit. Jij kunt dat ook!

Verander je leven
“Dankzij jouw recepten is het alsof ik iedere avond in een restaurant eet.” En: “Ik ben met jouw kookboeken al 20 kilo afgevallen. Nu kan ik eindelijk weer met mijn kinderen iets leuks doen. Het heeft mijn leven echt veranderd!” Ik vind het zo bijzonder dat ik voor veel mensen iets kan betekenen met mijn recepten. Jullie warme reacties doen mij enorm goed. Het is zo fijn om te weten dat je recepten gewaardeerd worden. Ik ben dan ook heel benieuwd naar wat je ervan vindt. Laat je snel een berichtje voor me achter op een van mijn social media kanalen?