Goed voor jezelf zorgen

Goed voor jezelf zorgen

Eten is belangrijk voor je. Je bent wat je eet. Als je trekt hebt in iets, dan moet je naar je lichaam luisteren. Het is een signaal.

Eet gezond en luister naar je lichaam. Wanneer je dat ook echt doet, dan voel je je beter en heb je meer energie en focus. Dat beseffen veel mensen niet. Ze komen met smoesjes: gezond eten zou duur zijn of te veel tijd kosten om klaar te maken. Vers en natuurlijk eten, dat komt niet uit een fabriek. Probeer het eens en ervaar het verschil. Ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen.

Zondigen mag

Alles wat je eet, gaat je lichaam in. Daarom probeer ik zo gezond mogelijk te eten. Een beetje zondigen is helemaal niet erg. Houd jezelf niet voor de gek, maar probeer een balans te vinden die voor jou goed werkt. Zelf eet ik voor minimaal 80% gezond en voor 20% mag ik zondigen. Af en toe moet je jezelf iets gunnen en er zonder schuldgevoel van kunnen genieten. Iedere dag eet ik een stukje lekkere chocolade. Dan doe ik mijn ogen dicht en geniet ik enorm. En ik weet: morgen weer!

Vers, kleurrijk en fris

Groenten zijn gezond voor je en daarom zijn ze een belangrijk onderdeel van mijn recepten. Met verschillende groenten maak je een kleurrijk bord, en dat doet veel met je. Een vrolijk gekleurd bord eet je met liefde leeg. Het is een kwestie van gewoon doen. Ik spreek uit eigen ervaring. Nu ik 30 kilo kwijt ben, heb ik veel meer energie. En ook van sporten krijg ik een enorme boost. Gezond en vers eten is zo belangrijk voor je. Onderschat het niet en geniet er vooral van!

Daarom wil ik jou inspireren

Al een aantal jaar mag ik leuke tv-programma’s maken en inspirerende kookboeken schrijven. Maar ik merkte dat veel mensen met hun handen in het haar zitten. Hoe moet ik koken? En hoe maak ik een gezond gerecht klaar? Met deze website wil ik jou op weg helpen met praktische tips en toegankelijke recepten. Ik wil je laten zien dat gezond eten echt niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Ga het gewoon doen!

Vertrouw op wat je kunt

Op deze site vind je regelmatig nieuwe recepten en tips. Mijn advies? Ga er vooral mee aan de slag. Koken leer je door te doen. Ik zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe en leuke recepten krijgt. Zo kun je je arsenaal aan kooktechnieken en ingrediënten langzaam uitbreiden. Durf ook eens te koken met een groente die je nog niet kent en laat je aangenaam verrassen. Met een beetje lef kom je een heel eind. En heb vooral vertrouwen in je eigen kunnen. Kook nooit met twijfel, maar kook met zelfvertrouwen. Proef tijdens het koken een paar keer. Zo proef je of je op de juiste weg bent en of je nog een mespuntje of eetlepel moet toevoegen aan je spectaculaire gerecht. Jij en je publiek zullen ervan smullen en genieten.

Krijg meer energie

Van gezond eten kun je niet alleen een gezond gewicht bereiken of behouden. Je krijgt ook meer energie en je concentratie verbetert. Wie wil dat nu niet? Door gezond en lekker te koken, met verse ingrediënten, kun je je eigen kwaliteit van leven verbeteren. Je voelt je beter en zit lekkerder in je vel. Ik spreek uit ervaring, want door gezond te eten verloor ik 30 kilo. Doordat ik nu dagelijks vers en gezond kook en bijna dagelijks sport, voel ik me beter dan ooit. Jij kunt dat ook!

Verander je leven

“Dankzij jouw recepten is het alsof ik iedere avond in een restaurant eet.” En: “Ik ben met jouw kookboeken al 20 kilo afgevallen. Nu kan ik eindelijk weer met mijn kinderen iets leuks doen. Het heeft mijn leven echt veranderd!” Ik vind het zo bijzonder dat ik voor veel mensen iets kan betekenen met mijn recepten. Jullie warme reacties doen mij enorm goed. Het is zo fijn om te weten dat je recepten gewaardeerd worden. Ik ben dan ook heel benieuwd naar wat je ervan vindt. Laat je snel een berichtje voor me achter?

Passie voor lekker eten

Van lekker eten kan ik zo extreem genieten. Zo leuk om je vork samen te stellen en alle onderdelen van een gerecht eraan te prikken. Daar geniet ik bewust heel erg van. Ik wil alles proeven. Eten is mijn passie, maar ik ben ook altijd benieuwd naar de passie van een ander. Het is prachtig om te zien hoe een ander vol overgave over zijn vak kan praten. Of het nu gaat over een teler die vergeten groenten verbouwt, de boer die zijn runderen goed verzorgt of iemand die vol overgave de beste dressings, zuivel, of wijn maakt. Als je iets met passie doet, dan word je daar heel goed in en heb je gegarandeerd succes.


Ik doe overal inspiratie op

Op vakantie gaan vind ik heerlijk, culinaire ontdekkingsreizen noem ik ze ook wel. Dan ga ik op zoek naar bijzondere ingrediënten, authentieke recepten en lekkere smaakcombinaties. Ook op de markt kan ik me laten inspireren door wat er te zien en te koop is. Van vergeten groenten zoals paarse sperziebonen, de mooiste tomaten en kleine courgettes met bloem. Inspiratie voor recepten kan overal vandaan komen: van internationale reizen of de markt bij mij om de hoek, tot een leuk lunchtentje, social media of het buitenleven.

Jou wil ik inspireren en raken

Gezond en lekker eten is echt helemaal mijn ding. Daar krijg ik zoveel energie van! Dat gun ik jou ook. Daarom heb ik dit platform opgezet, waar ik je regelmatig inspireer met kooktips, keukengeheimen en de lekkerste recepten. Ik ben dagelijks met eten bezig, omdat ik dat het liefst doe. Maar ook om jou te inspireren en ik hoop dat het gewaardeerd wordt. Complimenten of foto’s van een goed gelukt gerecht doen me dan ook enorm goed. Ik vind het fijn om met mijn recepten iets voor jou te kunnen betekenen.