Over
Mij

Naam:

Mathijs Vrieze

Geboren:

10-07-1980 te Alkmaar

Eigenschappen:

Creatief, optimistisch, ondernemend

Woonplaats

Nederland & Mallorca

Ondernemerscoach

Het is mijn missie om andere ondernemers te helpen met hun groei op het gebied van life, business en spirit. Ruim 20 jaar lang heb ik mij verdiept in voeding, leefstijl en mindset en hoe dit kan bijdragen aan persoonlijk geluk en zakelijk succes. Als ervaren ondernemer begrijp ik maar al te goed hoe het leven werkt. Doordat ik zelf de reis heb gemaakt, en mij hierin heb gespecialiseerd, ben ik in staat jou te coachen. Dit doe ik op een unieke manier en ik spreek mijn eigen taal.

Een korte terugblik
Toen ik twintig was, begon ik met mijn eerste onderneming. Ik runde een creatief reclamebureau en tegelijkertijd verhuurde ik mijzelf als chefkok. Deze combinatie werkte goed en nog steeds bedenk ik concepten en strategieën voor ondernemers. Ruim 14 jaar geleden richtte ik een uitgeverij op en bracht ik mijn eerste kookboek uit. Inmiddels heb ik in totaal meer dan 500.000 boeken verkocht. Ik ontwikkelde recepturen voor diverse media en bedrijven. Middels diverse challenges en online programma’s leerde ik online lanceren. Ik vier dit jaar mijn 20 jaar ondernemerschap en heb in de loop der jaren uiteenlopende successen behaald. Mijn creativiteit is grenzeloos en ik denk altijd in mogelijkheden. Zo verkocht ik een half miljoen boeken over een gezonde leefstijl. Ook presenteerde ik verschillende kookprogramma’s op tv (o.a. RTL4 en NPO). Jarenlang begaf ik mij in de media waar ik vele publicaties realiseerde. Tevens heb ik diverse succesvolle samenwerkingen opgebouwd. Ik sprak in volle zalen en gaf spetterende live kookshows in theaters. Online begeleidde ik meer dan 25.000 mensen met mijn cursussen. Uit eigen ervaring weet ik wat gezonde voeding en positieve mindset voor je kan betekenen. Met mijn ervaring, inzichten en creativiteit help ik andere ondernemers graag te vlammen, zonder zichzelf op te branden.
Zie pagina: voor ondernemers

Leefstijlcoach

Ik ben een man met een missie en voel de noodzaak mensen te helpen een gezond en gelukkig leven te bereiken. Doordat ik ruim 20 jaar bezig ben met gezondheid en geluk, ben ik inmiddels expert op dit gebied. Natuurlijk is het van grote waarde dat ik jarenlang mijn eigen bagage heb mogen tillen. Mijn jeugd was onzeker en ik was vaak eenzaam. Ik ontwikkelde 35 kilo overgewicht, was ongelukkig en kreeg uiteindelijk een burn-out. Ik had altijd het gevoel dat er meer in mij zat.

Het klinkt misschien vreemd, maar juist die ellende heeft mij veel moois gebracht. Het is mij gelukt om gezond en gelukkig te worden. Inmiddels is het 16 jaar geleden dat ik afrekende met mijn verleden en begon aan mijn nieuwe leven. Ook jij kunt dat. Ik kan je helpen met je geheimrecept. In mijn online programma’s deel ik alle kennis met je.
Zie pagina: voor consumenten

Kookboeken

Ik weet nog heel goed dat ik 14 jaar geleden mijn allereerste kookboek uitbracht. Als ondernemer deed ik dit natuurlijk in eigen beheer. Bovendien had ik een jaar lang Sonja Bakker ondersteund met haar werkzaamheden tijdens de explosie van haar succes. Inmiddels heb ik vele kookboeken mogen schrijven welke ik via mijn eigen uitgeverij heb uitgebracht. Er zijn inmiddels meer dan 500.000 mensen die een boek van mij in huis hebben. Ik ben dankbaar dat ik met mijn visie zoveel mensen mag bereiken. Alle gedrukte exemplaren zijn inmiddels uitverkocht. Je kunt de boeken via mijn webshop als e-book bestellen en direct downloaden. Na het schrijven van kookboeken ben ik mij meer gaan richten op online cursussen en ebooks. Klik hier om naar mijn webshop te gaan.

TV-kok

Je zou mij kunnen kennen van diverse tv-programma’s. Toen ik in 2008 voor het eerst werd gevraagd om te presenteren en te koken op tv, was ik vereerd. Ik had daar geen ervaring mee en daardoor was het een groot avontuur. De kansen die ik kreeg heb ik goed benut waardoor ik veel in de media aanwezig was. Het heeft mijn carrière altijd goed gedaan omdat het mijn zichtbaarheid 10 jaar lang enorm heeft vergroot. De laatste jaren ligt mijn focus niet meer op tv. Dit is een bewuste keuze geweest. Ik ben dankbaar voor de vele mooie momenten die ik heb meegemaakt en de mensen met wie ik heb samengewerkt. Ook heb ik gekookt voor/met vele bekende Nederlanders zoals Marco Borsato, Karin Bloemen, Wesley Sneijder, Tineke de Nooij, Peter van der Vorst, Erica Terpstra, André van Duin, Vivian Reijs en Gordon. Bekijk hier het overzicht van de tv-programma’s die ik in het verleden heb gemaakt.

Video's

Filmmaker Kris Pouw maakte in 2018 een portret van mij over dankbaarheid. Want, dankbaarheid is de basis van persoonlijk geluk en zakelijk succes. Ook ben ik de laatste jaren te gast geweest in diverse vodcasts en heb ik mijn verhaal gedaan.

Video afspelen
Over mij

Factsheet

10 juli 1980

Geboren in Alkmaar

1995 - 2000

Koksopleiding theorie en praktijk

2000 - 2006

Start ondernemerschap. Chefkok diverse restaurants. Eigenaar reclamebureau.

2006 - 2007

Assistent van Sonja Bakker

2008 mei

1e boek, Lekker eten en gezonder afvallen

2008 - 2009

Eten en Daten, tv programma RTL4

2008 - 2010

Columnist dagblad Metro

2008 - 2010

Puur Smaak, tv programma RTL4

2009 maart

2e boek, Lekker en gezond koken met Mathijs

2009 - 2011

Columnist magazine GezondNU

2009 - 2010

RTL Vandaag, tv programma RTL4

2010 okt

3e boek, Gezond en prijsbewust koken

2010 - 2011

Cool Factor, tv programma Nickelodeon

2011 - 2013

4Me, tv programma RTL4 en RTL5

2012 jan

4e boek, De smaak van liefde

2012 - 2014

Columnist weekblad Party

2012 - 2013

100%NL, tv-programma SBS6

2013 jan

5e boek, Het gezonde lifestyle dieet

2013 nov

Feelgood food kookboek free a girl

2014 - heden

Chef kooktheater Gezondheidsbeurs

2014 - 2016

Totally Fit Kidz, tv programma Telekids

2015 - 2017

Chef Mathijs Maaltijdbox

2015 - 2017

Van Slager tot Chef, tv programma RTL4

2016 - 2017

Libelle tv, online kookprogramma

2017 jan

Mijlpaal: in totaal 500.000 boeken verkocht

2018 - 2019

Coach Telegraaf “VROUW challenge”

2018 - heden

Leefstijlcoach en online programma’s
met meer dan 25.000 deelnemers

2019

Uitgave Gezond Magazine

2019 - Heden

Coaching ondernemers

Aanbevelingen

Met trots plaats ik ze op mijn website. De afgelopen 12 jaar heb ik met veel mensen samengewerkt. Wat deze mensen over mij zeggen, vind ik fantastisch. Natuurlijk wil ik graag deze complimenten delen. Ook kun je zelf een review schrijven op mijn Facebook-pagina of daar meer aanbevelingen lezen.

Janny van der Heijden

“Mathijs kookt zoals hij leeft: vanuit zijn hart. Puur, vers en inspirerend. No nonsense en met respect voor product en omgeving. Zijn stijl en uitleg zorgen ervoor dat je direct de keuken in wil om aan de slag te gaan.”

Michael Pilarczyk

“Een gepassioneerd en positief mens met een voorliefde voor gezond en lekker eten. Topchef! Dat is Mathijs. In de afgelopen jaren heb ik een prachtige ontwikkeling gezien bij Mathijs. Hij leeft zijn dromen en maakt dromen ook waar. Zijn kennis over gezond lekker eten weet hij zeer helder en enthousiast over te brengen. Hij heeft niet voor niets zoveel kookboeken verkocht. Een mooi voorbeeld van practice what you preach.”

Karin Bloemen

cabaretière en presentatrice

“Met Mathijs praten over eten is al feest, maar als hij gaat koken is het helemáal groot feest! Het is altijd gezond en lekker. Hij geeft je het gevoel dat je het zelf ook zó kunt. Maar hij blijft de meester hoor! Ik heb met hem gewerkt tijdens een tv-programma en dat was dankzij zijn enthousiasme en kookkunst een hele fijne tijd.”

Ralph Moorman

“Als ik aan Mathijs denk, dan denk ik aan vrolijkheid. Hij kan als geen ander overbrengen dat in pannen roeren ontzettend leuk kan zijn. Dat zijn recepten makkelijker en sneller klaar zijn dan je verwacht. En dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. Ik ben fan!”

Marieke 't Hart

hoofdredactrice Telegraaf VROUW

“Het is fantastisch om met Mathijs samen te werken. Dankzij zijn enorme inzet en enthousiasme hebben meer dan 13.500 lezeressen in 2019 meegedaan aan de VROUW Challenge. Hij weet ontzettend veel over gezond eten en koken en met behulp van zijn lekkere recepten en kookvideo’s zet hij mensen aan om hun eetgewoonten blijvend te veranderen. Heel inspirerend!”

Vivian Reijs

“Mathijs is naast een geweldige kok ook een van de meest sympathieke mensen uit het vak. Het is een feestje om met hem te werken. Een tijdje geleden hadden we opnamen voor mijn platform Vivonline en toen hadden we beiden een chocoladesnor en een big smile.”

Jonathan Klaassen

“Als ik aan Mathijs denk dan zijn er drie termen die naar boven komen: vrolijkheid, passie en gezond eten. Voor mij de perfecte mix van ingrediënten waardoor ik zijn werk ongelooflijk waardeer. Hij brengt op zijn unieke wijze gezond eten en koken aan de man en dat kan ik als online diëtist & voedingscoach natuurlijk erg waarderen. Een talent wat ik waardeer en waar ik bewondering voor heb.”

Lienke de Jong

“Ik ben totaal geen keukenprinses maar door Mathijs zijn enthousiasme en alle heerlijke recepten ben ik toch steeds vaker in de keuken te vinden. Ik word super enthousiast van zijn passie en verhalen en wilde niets liever dan zijn recepten maken. Makkelijk om als niet-keukenprinses je toch een ster te voelen in de keuken. Alles dankzij Mathijs!”

Annemarie van Huet

organisatie Gezondheidsbeurs

“Al jaren is Mathijs de chef van ons grote kooktheater. Hij geeft dagelijks verschillende kookshows en weet de aanwezige mensen te inspireren met zijn enthousiasme, kooktips en gezonde recepten. We krijgen altijd ontzettend veel positieve reacties van onze bezoekers op Mathijs zijn shows! En, nog het allerbelangrijkste: Mathijs is een ontzettend lief en fijn iemand om mee samen te werken!”

Colette Beyne

culinair expert bij o.a. Margriet

“Ik ken weinig mensen die zó enthousiast en inspirerend zijn als Mathijs. Hij denkt in uitdagingen en met zijn originele recepten betovert hij iedereen! Makkelijk te bereiden met gewone ingrediënten, altijd een feestje van kleuren en smaken en ook nog eens gezond. Allemaal onderbouwd en gebaseerd op Mathijs’ eigen ervaringen.”

Carolien van de Kamp

“Mathijs zijn online kookprogramma’s zijn een feestje voor elke keuken. Of meer voor degene die in de keuken staat natuurlijk. Mijn hele gezin heeft veel inspiratie uit zijn makkelijk te bereiden en gezonde recepten gehaald. Dat Mathijs het aanlevert in prachtige kookvideo’s die je smaakpapillen gelijk activeren is een extra bonus, die je direct een glimlach op je gezicht doen toveren!”