Waar ik voor sta

Iedereen wil een gelukkig en gezond leven, toch?

We willen graag energiek zijn en lekker in ons vel zitten.
Waarom is dat voor velen dan toch zo lastig te realiseren?
Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer.
Er is een groot gebrek aan helderheid, inzicht, rust en balans.

Goed voor jezelf zorgen

Er wordt een hoop geroepen en geschreven over wat goed voor je zou zijn. Is dat ook goed voor jou? Het beste is om te luisteren naar je eigen lichaam en daarop te vertrouwen. Je kunt jezelf hierin trainen. Gun jezelf af en toe een update voor je body en je mind zoals je computer en telefoon ook af en toe geüpdatet moet worden. Zet je eigen gezondheid en geluk op de eerste plek. Dat is niet egoïstisch. Dat is goed voor jezelf zorgen.

Balans in je leefstijl

De boog kan niet altijd gespannen zijn. Verschillende hormonen in ons lichaam kunnen zorgen voor stress en actie waardoor we tijdelijk beter presteren. Wanneer dit je dagelijkse staat van zijn is geworden, ben je je lichaam aan het uitputten. Ook de hele week niet bewegen maakt je niet gelukkig. Het gaat om de balans. Soms even op de pauzeknop drukken en een moment voor jezelf maken. Inspanning, ontspanning en slaap is een magische drie-eenheid.

Gezond en vers koken

Bewust leven is de sleutel tot een gelukkig en gezond leven. Daarbij is zelf koken in je eigen keuken essentieel. Als je met plezier met verse ingrediënten gaat koken, heb je de tools in handen om succesvol af te vallen en gezond door het leven te gaan. Natuurlijk is er ook ruimte voor een keer zondigen. Als ik iets te vieren heb haal ik een lekker gebakje bij de echte banketbakker, dan trek ik geen pak fabriekskoek of chips open. Eén keer zondigen is een uitzondering, vaak zondigen is een slechte gewoonte. Hierin mag je echt keuzes gaan maken die passen bij jouw doel.

Een positieve mindset

Wanneer je niet lekker in je vel zit, kun je veel hinder ervaren van negatieve gedachten. Veel mensen maken zich zorgen over de toekomst of winden zich keer op keer op over wat in het verleden is gebeurd. Dit is zinloos en hiermee maak je jezelf ongelukkig. Dat loslaten en in het hier-en-nu leven geeft veel rust. Leer weer dankbaar te zijn voor alle dingen die je in je leven hebt. Dingen bekijken met een frisse nieuwe blik. Waar je je aandacht op richt zal een grotere rol gaan spelen in je leven.

Heldere keuzes maken

Een nee tegen een ander, is vaak een ja tegen jezelf. Door vaker heldere keuzes te maken leef je meer je eigen leven. En niet het leven wat andere mensen willen dat je leeft. Wie ben je echt wanneer je een rol speelt, zodat anderen je leuk vinden? Creëer je eigen geluk en maak bewuste keuzes voor je eigen gezondheid en geluk. Hoe blij ben je met je werk, huis, relatie, vrienden en familie? Het kan een keuze zijn minder tijd in bepaalde dingen/personen te steken. Soms is kiezen verliezen.

“Als jij niet verandert, verandert er niets!”