Waarom veel ondernemers ongezond en ongelukkig zijn

Waarom veel ondernemers ongezond en ongelukkig zijn
Ben jij ondanks je zakelijk succes, niet echt gezond en gelukkig? Waarschijnlijk haperen er dan zaken in je leven die aandacht verdienen. Meestal lopen dingen niet helemaal lekker op persoonlijk vlak. Denk aan weinig rust, onvrede in je hoofd en miscommunicatie op relationeel vlak. Vaak zijn daarbij ook lichamelijke ongemakken aan de orde van de dag. Dat is op z’n zachts gezegd jammer, want eigenlijk is het gewoon zwaar klote.

Ondernemen is topsport. Je hebt je passie, dromen en doelen. Na vallen en opstaan kom je, als het goed is, steeds dichter bij je doel. Maar neem je wel voldoende tijd om een moment stil te staan tijdens de reis? Even bewust stilstaan bij je avontuur. Veel ondernemers besteden veel tijd aan vele zaken, behalve aan hun eigen mentale en fysieke conditie. Zonder terug te blikken en vooruit te kijken, mis je essentiële lessen die zorgen voor groei. Het gaat om de juiste prioriteiten te stellen voor jezelf én voor je bedrijf.

Een gezonde en gelukkige ondernemer stelt de juiste prioriteiten
In mijn beleving is het een gemiste kans om jezelf niet de hoogste prioriteit te geven. Wanneer je zelf niet lekker in je vel zit, dan kun je je business toch nooit maximaal tot bloei laten komen? In de jacht naar succes ben je jezelf misschien een beetje voorbijgelopen. Pas wanneer je de juiste prioriteiten stelt, ben je in staat om optimaal te vlammen zonder zelf opgebrand te raken. Hiervoor heb je een bepaalde mate van helderheid nodig. Maar ook positieve energie en een creatieve mindset zijn belangrijke ingrediënten voor je succesrecept.

Hierbij deel ik 3 belangrijke mooie vragen met je
1) Is je lichamelijke en geestelijke gezondheid belangrijk voor jou? In hoeverre is dit een belangrijke prioriteit in je dagelijks leven?
2) Ben je je bewust welke dingen je positieve energie opleveren? En hoe ga jij om met dingen die je bakken met energie kosten?
3) Breng je deze kennis ook daadwerkelijk in de praktijk?

In de laatste vraag schuilt het verschil tussen weten en leven. Mij is hetzelfde overkomen, dus ik spreek uit ervaring. Ik wist het allemaal dondersgoed, maar ik verwaarloosde mezelf. Ik ben nu 20 jaar ondernemer, maar enkele jaren geleden was ook ik opgebrand. Ik was mezelf voorbijgelopen. Hoe nieuw of doorgewinterd je ook bent, het kan iedere ondernemer overkomen. Maar nu… is alles anders. Bovendien heb ik er veel plezier in om andere ondernemers te helpen en geeft mij dit veel voldoening. Levenskracht.

Als je het gevoel hebt dat ik de juiste snaar bij je raak, neem dan een paar minuten de tijd voor jezelf. Ik heb een gratis checklist voor je, zodat je snel helderheid krijgt op welke gebieden je vooruitgang kunt boeken. Deze bewustwording is de eerste stap naar een gezonder en gelukkiger leven. Hoogstwaarschijnlijk zorgt dat er ook voor dat je de juiste prioriteiten gaat stellen. Zodat je je dromen kunt verwezenlijken en je je persoonlijke en zakelijke doelen met meer plezier gaat behalen. Vraag nu direct de gratis checklist aan.