Ondernemerscoach
Mathijs Vrieze

Ieder kind wordt ooit volwassen

Ondernemerscoach: Coaching gaat vooral over jou, maar op deze pagina stel ik mij graag even aan je voor zodat je een indruk krijgt van mijn achtergrond. Ik ben Mathijs Vrieze (1980), geboren en opgegroeid in het Noord-Hollandse Alkmaar. Tijdens mijn jeugd heb ik mij vaak eenzaam en verdrietig gevoeld. Dat kwam vooral omdat ik anders was dan anderen en daardoor nergens bij hoorde. Ik werd snel volwassen op het moment dat mijn ouders in een (v)echtscheiding verwikkeld raakte. Hoewel mijn sociale vaardigheden best goed waren, trok ik mij toch vaak terug. Doordat ik niet lekker in mijn vel zat, at ik ongezond en woog 30 kilo zwaarder dan nu. Ik heb in mijn jeugd vele uitdagingen overwonnen.

Anders dan anders

Van anders dan anders zijn, heb ik mijn kracht gemaakt. Het zijn juist de tegenslagen die je klaarmaken voor succes. Ik ben een bewust sociaal mens geworden en zorg goed mezelf en mijn omgeving. Ik vind het trainen van lichaam en geest belangrijk. Ik ben aan de slag gegaan en heb met behulp van boeken, trainingen en coaches mijzelf ontwikkeld als een creatief, gelukkig en gezond persoon. Sinds september 2021 heb ik met mijn partner Niels een sfeervol huis op het zonnige Mallorca. We leven het leven van onze dromen. We zijn financieel onafhankelijk en hebben verschillende bronnen van inkomsten. Onze traditionele finca hebben we compleet verbouwd en zijn zelfvoorzienend dmv eigen zonne-energie, waterput en biologische moestuin. Je kunt wel zeggen dat wij verliefd zijn op ons eigen leven. Als ondernemerscoach vind ik “Practice what you preach” heel belangrijk. Want er wordt zoveel bullshit verkocht.

mathijsvrieze ondernemerscoach filosofie2c
mathijsvrieze ondernemerscoach filosofie2

Leven vanuit m'n hart

Ik heb altijd mijn intuïtie gevolgd en gedaan wat ik leuk vond. Ik maak makkelijk keuzes en ben trots op mijn verscheidenheid aan passies en kwaliteiten. Bovendien stel ik mij als jouw ondernemerscoach nederig en dankbaar op, waardoor ik elke dag blijf leren. Je weet niet wat je nog niet weet. En als je denkt dat je alles al weet, dan begrijp je het nog niet.

→   Ik werkte als chefkok en kookte in loondienst bij verschillende restaurants.
→   Toen schreef ik mij in als ondernemer en verhuurde mij als chefkok zzp-er.
→   Daarna begon ik 12design, een vormgeving en marketing bedrijf.
→   Ook ondersteunde ik Sonja Bakker in haar eerste explosieve succesjaar.
→   Vervolgens schreef en maakte ik zelf mijn eerste kookboek.
→   Ik richte mijn uitgeverij op en verkocht een half miljoen kookboeken.
→   Door RTL4 werd ik gevraagd en heb jarenlang tv-programma’s gemaakt.
→   Mijn bekendheid kreeg een boost en ik verscheen vaak in de media.
→   Ik gooide het roer om en stopte met het leven in de spotlights.
   In de afgelopen 5 jaar heb ik vele mensen met mijn ondernemerscoaching kunnen helpen.

Wat ik niet meer doe

Mijn burn-out dwong mij om in 2016 goed na te denken over het leven wat ik leefde. Ik besloot het roer om te gooien en te doen waar ik het meest gelukkig van werd. Mijn mentor/coach Michael Pilarczyk stelde mij goede vragen. Ik maakte de keuze te stoppen met mijn rol als bekende kok. Dat is de beste beslissing die ik ooit heb genomen. Ik heb mijn focus verlegd van consumenten naar ondernemers. 

Wat ik nu wel doe

Ik leef een vrij en stressloos leven en probeer een werkweek te hanteren waar ik blij van word. Zodat ik alle tijd en onverdeelde aandacht heb voor de mensen die mij als ondernemerscoach inschakelen. Vooral omdat dit mij, van alles wat ik doe, de meeste voldoening geeft. Tevens kan ik hier al mijn creativiteit in kwijt. Omdat ik al meer dan 23 jaar ondernemer ben, heb ik al vele ondernemers mogen inspireren en begeleiden. Sinds enkele jaren is dat mijn dagelijkse werk. Hoewel het nooit als werken voelt. Ik help ondernemers met hun creatieve mindset, leefstijl, voeding, geluk en succes. Op deze manier komt al mijn kennis en ervaring samen.

Wat ik nog meer doe

Met plezier kook ik als kok ook nog luxe diners op Mallorca voor mensen die mij privé inhuren. Omdat foodfotografie en receptontwikkeling een passie van mij is, maak ik zo nu en dan in opdracht recepten met bijbehorende receptfoto’s. Ook ben ik nog steeds creatief betrokken bij het reclamebureau 12design.nl waar mijn partner Niels de dagelijkse leiding over heeft. Ik bedenk daar de creatieve concepten en ben tekstschrijver. Verder ontvangen we regelmatig gasten in onze Yurt die in onze grote tuin verscholen staat. Al met al een gebalanceerde mix van werkzaamheden die mij plezier en voldoening geven.

Wil je nog meer van mij weten? Of ontdekken of ik jouw ondernemerscoach kan worden?
Je mag mij alles vragen via WhatsApp. Ook kun je enkele testimonials lezen.

Ja, ik ga ervoor!

Je ontvangt direct het eBook met de checklist voor ondernemers 
gratis in je mailbox. Aansluitend zal ik je één keer per week 
een inspirerende e-mail sturen.

mathijsvrieze-ondernemerscoach-filosofie4