De vrijheid én druk van het ondernemerschap

De vrijheid én druk van het ondernemerschap

Negen van die tien ondernemers die ik het afgelopen jaar heb leren kennen hebben het druk in het hoofd. Ze zijn onrustig en lopen rond met kopzorgen. Over te weinig of te veel leuke klanten. Te hoge kosten of te lage winst. Een gebrek aan vakmensen of een opeenstapeling van fouten. Hierdoor verwaarlozen ze zichzelf met als gevolg dat hun gezondheid en/of geluk gevangen zit in hun eigen business. Terwijl de meeste ondernemers ooit begonnen zijn om juist meer vrijheid te hebben. Natuurlijk geniet je als ondernemer van de vrijheid om zelf keuzes te maken en je eigen koers te bepalen. Maar hoe is je kompas eraan toe?

Loopt het allemaal net niet lekker?

Als je onderneming piept en kraakt ga vooral dan niet nóg harder hollen en vliegen om alle ballen hoog te houden. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te zien dat er ergens iets niet helemaal goed gaat. Jezelf een moment van rust en bezinning gunnen zou de beste beslissing zijn die je kunt maken. Want doorzagen met een botte zaag is niet efficiënt.

Verwachting - realiteit = teleurstelling

Verwachting min realiteit is teleurstelling. Van die – moet je een + zien te maken, zodat de uitkomst van de som iets positiefs gaat worden. Wat men vaak niet beseft is dat creativiteit het belangrijkste ingrediënt voor succes is. Je mindset heeft rust en geduld nodig om creatief te kunnen zijn. Wanneer je in de ratrace zit ben je met de verkeerde energie aan het ondernemen. Pas wanneer je persoonlijk lekker in je vel zit, ben je in staat om zakelijk te vlammen. 

Ondernemerscoach - Wat je zaait zul je oogsten
Wat je als ondernemer zaait zul je oogsten

Ondernemen is als de natuur

Wat je zaait zul je oogsten. Je hebt te maken met seizoenen. Het is een afwisselend proces van mooie en minder mooie periodes. De zon schijnt niet altijd, zoals het ook niet altijd stormt of regent. Met voldoende zon, water, voeding, lucht en liefde gaat een boom groeien. Soms laten de bladeren los om sterker terug te komen. En na verloop van tijd kun je de vruchten plukken. Leef en onderneem daarom volgens de wetten van de natuur. Alles is energie.

Tijdens mijn coaching sessies werk ik ook vaak met simpele metaforen om duidelijk te maken hoe het werkt. Zodat kwartjes gaan vallen en inzichten je leven en business verrijken. Heb je hier wel oren naar? Vraag dan mijn “Check-up & Wake-up your Mindset” eBook gratis aan via deze link. Of contact mij direct voor een 1-op-1 sessie.

programma-sport

Groet, Mathijs Vrieze

Even voorstellen
Ik ben meer dan 22 jaar ondernemer en coach ondernemers met hun mindset en creatief ondernemerschap. Ik leef een vrij en stressloos leven en probeer een werkweek te hanteren waar ik blij van wordt. Zodat ik alle tijd en onverdeelde aandacht heb voor de mensen die mij als coach inschakelen. Vooral omdat dit mij, van alles wat ik doe, de meeste voldoening geeft. Tevens kan ik hier al mijn creativiteit in kwijt. Ik heb al vele ondernemers mogen inspireren en begeleiden. Sinds enkele jaren is dat mijn dagelijkse werk. Hoewel het nooit als werken voelt. Ik help ondernemers met hun creatieve mindset, leefstijl, voeding, geluk en succes. Op deze manier komt al mijn kennis en ervaring samen. Ik heb altijd mijn intuïtie gevolgd en gedaan wat ik leuk vond. Ik maak (gelukkig) makkelijk keuzes en ben trots op voor mijn verscheidenheid aan passies en kwaliteiten. Bovendien stel ik mij nederig en dankbaar op, waardoor ik elke dag blijf leren. Je weet niet wat je nog niet weet. En als je denkt dat je alles al weet, dan begrijp je het nog niet.

Vanaf mijn 16e begon ik te werken in de horeca om uiteindelijk als chefkok in loondienst bij verschillende restaurants tot koken. Toen schreef ik mij in als ondernemer en verhuurde mij als chefkok zzp-er. Daarna begon ik 12design, een vormgeving en marketing bedrijf. Ook ondersteunde ik Sonja Bakker in haar eerste explosieve succesjaar. Vervolgens schreef en maakte ik zelf mijn eerste kookboek. Ik richte mijn uitgeverij op en verkocht een half miljoen kookboeken. Door RTL4 werd ik gevraagd en heb ik jarenlang tv-programma’s gemaakt. Mijn bekendheid kreeg een boost en ik verscheen vaak in de media. Ik gooide het roer om en stopte met het leven in de spotlights. Michael Pilarczyk heeft mij als mentor heel erg geholpen. In de afgelopen 5 jaar heb vele mensen met mijn coaching kunnen helpen.

 

 

Ja, ik wil aan de slag!


Je ontvangt mijn eBook voor ondernemers 


direct gratis in je mailbox.

Checklist-3D