Waarom veel ondernemers ongezond en ongelukkig zijn

Waarom veel ondernemers ongezond en ongelukkig zijn


Voel jij je niet optimaal gezond en gelukkig? In deze blog deel ik inzichten, tips en vragen die jou als ondernemer kunnen helpen. Het feit dat je je bewust bent dat het niet zo lekker gaat, is de eerste stap naar verbetering. Zo gek is het niet als je soms fysiek en/of mentaal niet lekker in je vel zit. Zoiets overkomt je, door een samenloop van omstandigheden. Je conditionering heeft zich in de loop van je leven ontwikkeld tot de manier waarop je nu denkt en doet. Wanneer je signaleert dat je regelmatig last hebt van je lijf en/of je hoofd, is het tijd om aandacht te besteden om dat te veranderen. Als er een lampje gaat branden, is het belangrijk dat je gaat onderzoeken waar het probleem zit. Vervolgens kun je aan het probleem gaan werken. Als life- en businesscoach voor ondernemers, kan ik je daarbij helpen.De ene ondernemer raakt zichzelf kwijt dóór het overweldigende zakelijk succes. De andere ondernemer verdrinkt juist in het niet behalen van het gehoopte zakelijke succes. Beide situaties zijn onwenselijk en verdienen aandacht. Vaak liggen persoonlijke issues hieraan ten grondslag.Een gezonde en gelukkige ondernemer stelt de juiste prioriteiten


In mijn beleving is het een gemiste kans om jezelf niet de hoogste prioriteit te geven. Wanneer je zelf niet lekker in je vel zit, dan kun je je business nooit maximaal tot bloei laten komen. In de jacht naar succes ben je jezelf misschien een beetje voorbijgelopen. Pas wanneer je de juiste prioriteiten stelt, ben je in staat om optimaal te vlammen zonder jezelf op te branden. Niet voor niets zijn er de laatste jaren zoveel burn-out gevallen. 


Hoe komt het dat je niet lekker in je vel zit?


Hierbij enkele veelvoorkomende issues. Dit zijn serieus punten waarom veel ondernemers een ongelukkig en ongezond leven leven. Heb jij een idee aan welke vlakken jij mag werken?

– Te weinig rust, de boog is te vaak gespannen
– Onvrede in je hoofd, je loopt vast in oude patronen
– Veel frustraties, je hebt bepaalde zaken nog niet verwerkt
– Miscommunicatie, jij en je vrienden/familie/partner begrijpen elkaar niet goed

- Je bent op zoek naar erkenning van mensen die je die nooit zullen geven

- Ongezond eten en weinig bewegen slurpt de energie uit je lichaam en hoofd
– Je voelt je niet gezien of gehoord
– Je hebt de verkeerde vrienden om je heen


Om gezond en gelukkig te leven, heb je helderheid nodig

Een goede coach voor ondernemers kan je hierbij helpen. Positieve energie en een creatieve mindset zijn belangrijke ingrediënten voor het succesrecept van jouw leven. Op school leren we helaas te weinig over levenskunst. Ik ben ervan overtuigt dat alles in het leven een functie heeft. Problemen en ongemakken komen op je pad omdat je hiervan kunt leren/groeien. Zodra je de signalen blijft negeren, blijven de ongemakken zich opstapelen totdat je knakt. Kansen liggen voor het oprapen, maar je moet ze wel zelf oppakken.

Ondernemen is topsport
. Je hebt je passie, dromen en doelen. Na vallen en opstaan kom je steeds dichter bij je doel. Neem op z’n tijd een moment om stil te staan tijdens de reis. Het gaat niet alleen om het doel, de avontuurlijk reis is minstens zo belangrijk. Ben je je hier voldoende bewust van?

Bevrijd je potentieel
Bevrijd je potentieel

Hierbij deel ik 3 mooie vragen met je


1. Is je lichamelijke en geestelijke gezondheid belangrijk voor jou?

In hoeverre is dit een belangrijke prioriteit in je dagelijks leven?2. Ben jij je bewust welke dingen je positieve energie opleveren? 

Hoe ga jij om met dingen die je bakken met energie kosten?3. Breng je deze kennis ook daadwerkelijk in de praktijk? 

Wat heb je aan al die wijsheden, als je het niet toepast?

De magie schuilt in het verschil tussen weten en echt begrijpen/doen


Ik spreek ook uit eigen ervaring. Ik wist het allemaal dondersgoed, maar ik verwaarloosde mezelf en belande in een burn-out. Ik was opgebrand omdat ik mezelf was voorbijgelopen en signalen negeerde. Je hebt pas iets aan kennis, wanneer je het toepast in de praktijk. Soms is het nodig een wake-up call te krijgen of dat anderen je het inzicht geven.Alles begint bij een heldere positieve mindset. Dit leerde mijn coach Michael Pilarczyk mij jaren geleden. Ook je leefstijl waarbij je voldoende beweging hebt of energiek gaat sporten, is van groot belang. En… dat je vooral gezonde voeding eet die je lichaam echt goed voedt. Ga bijvoorbeeld niet tijdelijk op dieet om snel af te vallen, maar ga gewoon lekker gezond eten. Natuurlijk mag er ook ruimte zijn voor een ongezonde én gezonde snack op z’n tijd. Als coach voor ondernemers kan ik je hierbij helpen omdat het mijn expertise is én ik ben ervaringsdeskundige want ik rekende 15 jaar geleden af met 30 kilo overgewicht. Ook heb ik mijn mindset met behulp van verschillende trainingen en coaches kunnen verbeteren.


Tijdens mijn coaching sessies werk ik ook vaak met simpele metaforen om duidelijk te maken hoe het werkt. Zodat kwartjes gaan vallen en inzichten je leven en business verrijken. De juiste snaar?

Als je het gevoel hebt dat ik de juiste snaar bij je raak, dan is het tijd voor actie. Ik heb een gratis eBook met checklist voor je. Het geeft je snel helderheid op welke gebieden je vooruitgang kunt boeken. Deze bewustwording is de eerste stap naar een gezonder en gelukkiger leven. Hoogstwaarschijnlijk zorgt dat er ook voor dat je de juiste prioriteiten gaat stellen. Zodat je het leven van je dromen kunt gaan leven!


 Vul onderaan deze pagina je naam en mailadres in en ontvang ‘m direct gratis in je mailbox.

programma-sport

Groet, Mathijs Vrieze

Even voorstellen
Ik ben meer dan 22 jaar ondernemer en coach ondernemers met hun mindset en creatief ondernemerschap. Ik leef een vrij en stressloos leven en probeer een werkweek te hanteren waar ik blij van wordt. Zodat ik alle tijd en onverdeelde aandacht heb voor de mensen die mij als coach inschakelen. Vooral omdat dit mij, van alles wat ik doe, de meeste voldoening geeft. Tevens kan ik hier al mijn creativiteit in kwijt. Ik heb al vele ondernemers mogen inspireren en begeleiden. Sinds enkele jaren is dat mijn dagelijkse werk. Hoewel het nooit als werken voelt. Ik help ondernemers met hun creatieve mindset, leefstijl, voeding, geluk en succes. Op deze manier komt al mijn kennis en ervaring samen. Ik heb altijd mijn intuïtie gevolgd en gedaan wat ik leuk vond. Ik maak (gelukkig) makkelijk keuzes en ben trots op voor mijn verscheidenheid aan passies en kwaliteiten. Bovendien stel ik mij nederig en dankbaar op, waardoor ik elke dag blijf leren. Je weet niet wat je nog niet weet. En als je denkt dat je alles al weet, dan begrijp je het nog niet.

Vanaf mijn 16e begon ik te werken in de horeca om uiteindelijk als chefkok in loondienst bij verschillende restaurants tot koken. Toen schreef ik mij in als ondernemer en verhuurde mij als chefkok zzp-er. Daarna begon ik 12design, een vormgeving en marketing bedrijf. Ook ondersteunde ik Sonja Bakker in haar eerste explosieve succesjaar. Vervolgens schreef en maakte ik zelf mijn eerste kookboek. Ik richte mijn uitgeverij op en verkocht een half miljoen kookboeken. Door RTL4 werd ik gevraagd en heb ik jarenlang tv-programma’s gemaakt. Mijn bekendheid kreeg een boost en ik verscheen vaak in de media. Ik gooide het roer om en stopte met het leven in de spotlights. Michael Pilarczyk heeft mij als mentor heel erg geholpen. In de afgelopen 5 jaar heb vele mensen met mijn coaching kunnen helpen.

 

 

Ja, ik wil aan de slag!


Je ontvangt mijn eBook voor ondernemers 


direct gratis in je mailbox.

Checklist-3D