Columns voor
ondernemers

Columns voor ondernemers van mindset & succes coach Mathijs

De mindset die je als ondernemer hebt, bepaalt hoe je denkt en wat je doet. Uiteindelijk maakt de manier waarop je denkt het verschil voor je gezondheid, geluk en succes. Door met mij als ondernemerscoach te sparren werk je aan je persoonlijke en zakelijke groei. In de afgelopen jaren heb ik vele ondernemers mogen helpen. Elke dag groeit mijn ervaring. Ondernemers begeleiden is mijn specialiteit. 

Voel jij de urgentie om dingen anders aan te pakken? Een andere mindset, keuzes en acties zorgen voor andere resultaten. Samen kom je verder en dan is 1+1 ineens 3. Als ondernemerscoach luister ik naar je, praten we met elkaar en gaan we dieper in op jouw levensthema’s. Hierdoor krijg je de inzichten die je verder helpen waardoor je écht aan de slag gaat. De columns op deze pagina helpen je wellicht al een eerste stukje op weg.

Je mag de regie weer in eigen handen nemen en je eigen leven op de eerste plaats zetten. Jouw mindset, gezondheid, leefstijl en creativiteit zijn tenslotte de belangrijkste vier pilaren van je succesvolle business. Het is tijd om weer verliefd te worden op je eigen leven.

Door te werken aan je creatieve mindset ga je lekkerder in je vel zitten. Een gezonder en gelukkiger leven leven, met meer voldoening én zakelijk succes. Het klinkt als een droomleven, en dat is het ook. Als jij dit wil, dán kan ik jou als ondernemerscoach daarbij helpen! Je kunt wel stellen dat ik als ondernemer in vele opzichten een schat aan ervaring heb opgedaan. Daardoor ben ik nu in staat andere ondernemers goed te helpen. In de afgelopen jaren heb ik vele ondernemers mogen coachen en inspireren door op een andere manier naar hun leven en business te kijken. 
De onderstaande columns geven ondernemers een indruk in thema’s die ik als coach tegenkom in mijn werk.

De vrijheid én druk van het ondernemerschap

Negen van die tien ondernemers die ik het afgelopen jaar heb leren kennen hebben het druk in het hoofd. Ze zijn onrustig en lopen rond met kopzorgen. Over te weinig of te veel leuke klanten. Te hoge kosten of te lage winst. Een gebrek aan vakmensen of een opeenstapeling van fouten. Hierdoor verwaarlozen ze zichzelf met als gevolg dat hun gezondheid en/of geluk gevangen zit in hun eigen business.

Het voordeel van veel ongemakken in je leven en je bedrijf

Wanneer je leeft, komen er dagelijks ongemakken, problemen en uitdagingen op je pad. Ongemakken zorgen voor een dosis stress. Zeker wanneer je ondernemer bent en gepassioneerd werkt aan je business. De meeste mensen negeren de stress die veroorzaakt wordt door ongemakken. Of willen het wegstoppen. Maar juist door het weg te stoppen kan het je flink gaan opbreken.

Waarom veel ondernemers ongezond en ongelukkig zijn

Ben jij ondanks je zakelijk succes, niet echt gezond en gelukkig? Waarschijnlijk haperen er dan een aantal zaken in je leven die aandacht verdienen. Meestal lopen dingen niet helemaal lekker op persoonlijk vlak. Denk aan weinig rust, onvrede in je hoofd en miscommunicatie op relationeel vlak. Vaak zijn daarbij ook lichamelijke ongemakken aan de orde van de dag.

De 3 grootste valkuilen waar ondernemers vaak in vallen

Veel ondernemers staan te balanceren op de rand van het vuur en raken ongemerkt opgebrand. Terwijl ondernemers met een gezonde leefstijl veel beter in staat zijn om succesvol te vlammen. De laatste jaren deed ik onderzoek naar de valkuilen waar ondernemers vaak mee te maken hebben. Valkuilen worden – door meer helderheid in je leven – minder diep, én je ziet ze van verre aankomen.

Ja, ik wil je nieuwsbrief!

Coachen van ondernemers doe ik op verschillende manieren. Mijn nieuwsbrief is de eerste stap en die is gratis. Ik zal je ongeveer één keer per week een inspirerende e-mail sturen. Na aanmelding ontvang je tevens direct mijn eBook + checklist voor ondernemers cadeau.

columns ondernemers coach groeien

Externe links naar interessante sites voor ondernemers